dinsdag 24 augustus 2010
Aan tafel bij Etenstijd
Een uniek concept of een leuk aangeklede vreetschuur?
Ik had al veel verhalen over Etenstijd gehoord, maar was er tot kort tevoren nog nooit geweest. De verhalen over de eerste bezoeken bij Etenstijd waren meestal positief. Het is onbeperkt eten, niet al te duur, en redelijk goede kwaliteit.De verhalen van mensen die er vaker waren geweest vielen echter steeds meer tegen. Je eet op tijd, de aardappelen en groenten zijn niet echt warm en het buffet oogt niet echt hygiënisch. Door al deze verhalen raakte ik benieuwd naar Etenstijd. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben eens op onderzoek uitgegaan!
Etenstijd bevindt zich aan de Professor van Buchemlaan op nummer 4. Er is genoeg ruimte voor parkeren en, niet geheel onbelangrijk, gratis parkeren! Verder heb ik eerst op de site, www.etenstijd.nl, naar de prijslijst gekeken. Mijn eerste indruk hierbij was toch best prijzig. Maargoed als het eten vers en van goede kwaliteit is, zoals op de site beloofd, dan is het zeker een mooie prijs.
Bij binnenkomst is er een hartelijk ontvangst en word je netjes naar je tafel gebracht. Ook wordt er gevraagd of je bekend bent met Etenstijd zo niet, dan wordt beleefd uitgelegd waar alles te vinden is en hoe het buffet globaal in elkaar zit. Een eerste positieve ervaring dus! Verder oogt alles op het eerste gezicht schoon, netjes en redelijk chique. Maar als je dan verder gaat kijken zie je toch wel de nodige vlekken op de bekleding, soms plakkerige tafels en resten van je voorgangers op de grond liggen. Een eerste negatieve ervaring.
Lopend naar het buffet zie je een enorme hoeveelheid eten. Bekend voedsel (friet, groenten, salades enz), maar ook speciale gerechten zoals: krokodil, kangoeroe, oesters, kreeft, kikkerbillen enz. Voor ieder wat wils dus. En normaal krijg je in een restaurant niet de mogelijkheid om die speciale gerechten te proeven, helemaal niet voor de prijs die Etenstijd biedt. Verder wordt het vis en een groot gedeelte van het vlees voor je neus bereid. Ook zie ik glutenvrij eten. Tot nu toe dus positief over het buffet.
Een nadeel met een groot buffet is alleen dat je als kok zijnde nooit aan al het eten evenveel aandacht kunt besteden. Waarmee ik dus bedoel dat soepen, groenten, aardappelpuree en dergelijke gerechten opgewarmd zullen worden en dus niet erg vers zijn. Toevallig weet ik ook dat de soepen simpelweg worden opgewarmd voordat ze naar het buffet gaat. Ik neem wel aan dat de soepen vooraf met verse producten zijn bereid, althans dat hoop ik. De groenten vond ik ook niet echt lekker en ze waren ook niet warm meer. De gerechten die niet voor je neus worden bereid staan eigenlijk te lang in het buffet zonder ververst te worden, zonde. Een ander nadeel met een groot buffet is dat veel mensen geen maat kunnen houden. Ze willen alles proeven wat er is, waardoor zoveel mogelijk naar binnen wordt geduwd in die twee/drie uur dat ze bij Etenstijd zijn. Ook zie ik om me heen veel voedsel dat op borden blijft liggen en wordt weggegooid. Ik denk dat daar Etenstijd de stempel ‘vreetschuur’ aan te danken heeft. Naarmate de avond volgt realiseer ik me dat je eigenlijk maar weinig tijd hebt om echt te kletsen met de personen aan je tafel. Iets wat ik wel heel leuk vind als ik uit eten ga.
De twee meest positieve punten aan Etenstijd vind ik ‘de Serre’ en ‘Kindertijd’. In 'de Serre' kun je lunchen en wordt je bedient door verstandelijk gehandicapten, een super goed initiatief! Etenstijd is daarnaast erg kindvriendelijk. Er is beneden een speelruimte en buiten veldjes om te voetballen. Voor buiten zou er misschien een kleine speeltuin bij kunnen komen, maar verder is het ideaal voor kinderen. In de zomer is er een BBQ-buffet en vanwege de Ramadan kun je later dineren. Verder is het personeel super klantvriendelijk en zullen ze er alles aan doen om het je deze avond naar de zin te maken.
Inmiddels ben ik drie keer bij Etenstijd geweest. Één keer een brunch met de hele familie, één keer een diner met vrienden en één keer een diner met het gezin. Mijn conclusie: Het is een leuk concept wat hier en daar nog verbeterd kan worden, maar de moeite waard om een keertje te gaan eten.
Restaurant of vreetschuur? Het hangt er een beetje tussenin, vind ik.
Tessa van Laarhoven
Meer info over studeren, studie, opleiding, evenementen, uitgaan etc. in Tilburg? Check http://www.tilburgisthuis.nl
Labels:
"Tilburg is Thuis",
Avans,
deeltijd,
Etenstijd,
fontys,
Hbo,
opleiding,
studie,
tilburg,
universiteit
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten